Reflexintegratie

Naast Cranio geef ik oefeningen mee die de balans in het lichaam versterken. Hiervoor gebruik ik de methode van dr. Masgutova. (zie www.masgutova.nl). Als je uit balans bent, kun je in een ‘overlevingsstand’ terecht komen. Het lichaam gaat meer vanuit overlevingsmechanismen (reflexen) werken dan vanuit beheersing. Door het zenuwstelsel op de goede manier te trainen, Reflex-integratie, komt de balans weer terug. Terug naar je centrum, beter overzicht en innerlijke rust.

Het zenuwstelsel trainen.

Je zenuwstelsel is net een computerprogramma. Kleine of grote gebeurtenissen kunnen het computerprogramma ontregelen. Door bijvoorbeeld een hersenschudding kunnen er weggetjes in je hersenen worden geblokkeerd. De seintjes in je hersenen moeten nu een omweg nemen om op de goede plek aan te kunnen komen. Dit werkt vertragend. Sluipwegen komen langs meerdere hersengebieden. Daardoor kan het sein zelfs zo ‘verdwalen’ dat het de boodschap op de verkeerde of minder efficiënte plek afgeeft. Dit kan zich uiten in moeilijker leren bewegen, lezen, schrijven of rekenen.
Door de hersenen te trainen worden nieuwe wegen aangelegd. Als een route gedurende drie maanden wordt gebruikt, leggen je hersenen een ‘snelweg’ aan (Myelinisatie).
Bij de MNRI® Method krijg je een oefenprogramma van ongeveer twintig minuten per dag om het fundament van het zenuwstelsel te verbeteren.

MNRI® Method
De MNRI® Method (afkorting van: Masgutova Neurosensorimotor Reflex Integration) bestaat uit een reeks programma’s, gericht op het herstel en de rijping van het centrale zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg, zenuwen). Daar waar primaire reflexen nog onvoldoende in het centrale zenuwstelsel zijn geïntegreerd, blijven signalen uit de hersenstam ervoor zorgen dat het lichaam nog steeds op reflexmatige manier moet reageren. Het stimuleren én integreren van reflexpatronen zorgt voor een ontwaken van het natuurlijke zelfregulerende vermogen van het lichaam om een volgende stap in de ontwikkeling te kunnen zetten. Dit heeft direct effect op leerprestaties, houding, motoriek, en gedrag. Het Svetlana Masgutova Educational Institute® wil kinderen en volwassenen betrouwbare kennis en veilige technieken bieden om via het zelfregulerende vermogen te komen tot een zo optimaal mogelijke ontwikkeling.
Meer informatie: www.masgutovamethode.nl

Een korte introductie van de MNRI®-methode:

Opleiding tot core-specialist
In 2014 ben ik begonnen aan de opleiding voor core-specialist bij de Masgutovamethode. U kunt bij deze link vinden hoe ver ik inmiddels in de opleiding ben.