Therapeut

Mijn naam is Pauline Kockx. Via mijn kinderen ben ik in aanraking gekomen met cranio-sacraaltherapie. De zachtheid en effectiviteit van de therapie verbaasden mij. Ik wilde er meer van weten en ben de opleiding gaan volgen aan de Peirsman Cranio-Sacraal Academie.

Ik heb zeventien jaar in de radiotherapie gewerkt.
Dat houdt in dat ik bestralingen heb uitgevoerd bij mensen met kanker. Het is een mooie tijd geweest, waarbij ik kennis heb gemaakt de veerkracht die een mens bezit.
Vaak vroegen mensen me: “Is het niet zwaar?”

Het gekke is, het is zwaar en licht tegelijk.
Ik ben geconfronteerd met pijn en dood, maar ook met levenskracht, dubbel genieten van de tijd die je over hebt en de blijdschap bij genezing.

Het heeft me bewust gemaakt dat ik geen tijd moet verliezen met kniezen en vooral kan genieten van kleine dingen.

Pauline Kockx

Door mijn medische achtergrond wist ik al veel van het lichaam, dacht ik. Eenmaal met de opleiding cranio-sacraaltherapie begonnen, kwam ik tot een ander inzicht: Ik wist niets van processen. Tot nu toe had ik van ieder orgaan geleerd wat het deed, maar niet wat zijn taak in het proces van lichaamsfuncties was. Etienne Peirsman is een meester in het verbinden van deze kennis. Dankzij hem viel de geleerde informatie van vroeger op zijn plek. Ik leerde welke stukjes in je lichaam andere delen aansturen en hoe ze verbonden kunnen worden. Ik ben op een nieuwe manier gaan denken. Door te denken in processen kunnen diverse klachten bij de bron worden opgelost. De klachten verderop verdwijnen dan vanzelf.
Tijdens de opleiding zijn veel dingen in mij veranderd. Lichte klachten waarvan ik dacht dat ze zouden blijven, verdwenen. En van een muurbloempje ben ik veranderd in iemand die voor een groep durft te staan. Cranio-sacraaltherapie heeft een kentering in mijn leven gebracht. Een kentering die ik iedereen gun.
Vandaar dat de praktijk deze naam draagt.

Ik probeer zoveel mogelijk samen te werken met collega-therapeuten en andere disciplines in de zorgsector. Mijn visie is: verenigen van kennis brengt de cliënt verder. Wat de één niet op kan lossen kan de ander wel. Het is fijn om te kunnen doorverwijzen of in samenwerking iets te kunnen oplossen.